Zandbergen 4
8191NA
WAPENVELD
tel. 038-4470708

VEVO heeft zaterdag in de derby in Wapenveld tegen WZC  een historisch grote overwinning behaald.
De Wapenvelders werden met maar liefst 0-5 verslagen. En dat was niet eens geflatteerd.
Grote man bij VEVO was Joost van Suijdam (vorig jaar spits van VEVO 4) die alle 5 de treffers voor zijn rekening nam.
De eerste helft ging redelijk gelijk op met 2 teams, die de aanval zochten, maar nog wel eens
slordig in de eindpass waren.  WZC dacht een 1-0 voorsprong te nemen in de 20e minuut, maar
het doelpunt werd wegens buitenspel geannuleerd. VEVO nam hierna geleidelijk het initiatief over en
werd via de razendsnelle spitsen Jonas Faber en Joost van Suijdam steeds dreigender.
De WZC spitsen hadden weinig in te brengen tegen de solide VEVO-verdedigers.
In de 38e minuut viel de 0-1. Na een goede aanval over rechts redde doelman Wolter Bos nog in eerste
instantie op de inzet van Jonas Faber, maar de rebound werd door Joost van Suijdam feilloos binnengetikt.
Na dit doelpunt moest Bart Mulder met een blessure het veld verlaten en werd vervangen door Bas Romkema.
WZC was nauwelijks de schrik te boven, toen de 0-2 viel. Een leep lobje van Roald van Bessen over de verdediging
van WZC zette Joost van Suijdam alleen voor de keeper en Joost faalde niet.
Sven Liefers werd in de rust vervangen door Dani Draaijer.
Na rust probeerde WZC de bakens te verzetten, maar ze wisten geen echte kansen te creëren.
De tegenaanvallen van VEVO waren veel gevaarlijker en Wolter Bos moest een aantal keren flink aan de bak.
In de 65e minuut scoorde Joost van Suijdam zijn derde treffer. Een verre uittrap van Youri Liefers werd door Jonas Faber
verlengd en bracht Joost oog in oog met doelman Bos. Ook nu faalde hij niet. (0-3)
Hierna eenzelfde spelbeeld; een onmachtig WZC en een levensgevaarlijk VEVO.
Youri Liefers redde in de 80e minuut nog fraai op een inzet van dichtbij van één van de WZC-aanvallers.
Jasper Dijkslag moest in de 80e minuut ook geblesseerd het veld verlaten, Iwan de Weerd verving hem.
In de slotfase moest de gifbeker helemaal leeg voor WZC. In de 88e minuut viel de 0-4 toen Joost van Suijdam
met een fraai lobje scoorde. In de 90e minuut strandde Dani Draaijer na een mooie solo op doelman Bos,
maar de afvallende bal werd door (wie anders dan) Joost van Suijdam binnen gewerkt en zette de 0-5
eindstand op het fraaie scorebord van WZC.