Veldkampseweg 2
8181LN
HEERDE
tel. 0578-692510

VEVO heeft afgelopen zaterdag koploper SEH in Heerde met 2-1 verslagen. Dit betekende de eerste thuisnederlaag voor SEH dit seizoen en dat de Heerdenaren hierdoor van de eerste naar de derde plaats zakten op basis van doelsaldo.
Voor het talrijke publiek gebeurde er in de eerste helft niet zo veel en leek het niet op een derby.
Het spel ging op- en neer en VEVO bleef gemakkelijk op de been en was dreigender dan SEH.
Via Jeroen Bronsink kreeg het een grote kans op de 0-1, maar hij schoot, na een goede actie van Jonas Faber,
van dichtbij tegen keeper Ties van Leeuwen op.
SEH was ook dicht bij een doelpunt toen Christijan Vonderman uit een corner tegen de lat kopte en de
rebound net naast het doel van Youri Liefers ging.  Met 0-0 brak de rust aan.
Na rust werd het een “echte” wedstrijd. VEVO nam in de 54e minuut een verdiende voorsprong, toen Rien de Velde na goed voorbereidend werk van Jonas Faber 0-1 liet aantekenen. Het was meteen de laatste actie van de niet geheel fitte Rien, die vervangen werd door Pascal Colijn.  SEH zette wel aan, maar de achterhoede van VEVO gaf geen krimp. VEVO was dichtbij de 0-2 na een goede aanval, maar Dani Draaijer schoot voorlangs.
Toch werd het in de 67e minuut 0-2, toen één van de uitblinkers aan VEVO kant Jonas Faber een goede solo afrondde met een prachtig ingeschoten bal met buitenkant rechts. SEH kon ook hierna niet echt een vuist maken, al was het een paar keer gevaarlijk met lange ingooiballen.
Scheidsrechter Vinke begon hierna met kaarten te strooien. 4x geel voor VEVO, 2x voor SEH, rood voor een VEVO-speler na 2x geel en direct rood voor een SEH-speler. SEH kwam na één van die verre ingooien nog terug tot 1-2. Joël Veldman verraste de VEVO-achterhoede. SEH ging hierna alles-of- niets spelen, maar dat leverde meer kansen voor VEVO op dan voor de Heerdenaren. Gescoord werd er niet meer, ondanks dat scheidsrechter Vinke 12 minuten extra tijd liet spelen. Een verdiende overwinning voor VEVO, dat liet zien dat als men compleet is, tot verrassingen in staat is.