De gemeentelijke derby tussen VEVO en SEH is geëindigd in een 1-1 gelijkspel.
Door dit resultaat is VEVO gezakt naar de 2e plaats en SEH naar de 4e plaats.
VEVO  beleefde een horrorstart; al na 13 seconden kwam het met 0-1 achter.
Een lange bal vanaf de aftrap werd niet goed verwerkt door de VEVO-achterhoede
en Mathijs Logtenberg schoot de bal van dichtbij keihard achter doelman Youri Liefers.
VEVO was even in shock, maar herpakte zich snel en ging op zoek naar de gelijkmaker.
In de 5e minuut was het daar dichtbij, maar een SEH verdediger kon de bal nog net uit
het doel werken.  VEVO drukte SEH steeds verder terug, maar de Heerder verdedigers wisten
de VEVO-aanvallers van scoren af te houden.  SEH kwam er nog maar sporadisch uit,
maar was toch in de 23e minuut dichtbij de 0-2 toen Jochem Tellegen op de paal schoot
na een afgeslagen corner. In de 27e minuut was er een kans voor VEVO, maar doelman Van Leeuwen redde.
De rust brak aan met 0-1.
Na rust voerde VEVO het tempo op zoek naar de gelijkmaker.  SEH kroop nog verder terug
en liet aanvallend weinig zien.  De balbezitverhouding was ongeveer 75%-25% voor VEVO
Joost van Suijdam, die het erg zwaar had tegen de massieve SEH-verdediging kopte net niet hard genoeg om van Leeuwen te passeren.
VEVO zette steeds meer druk, maar het verdedigingsblok van SEH onder leiding van Rowin Moerenhout gaf vooralsnog geen krimp.
In de 78e minuut raakte Rien de Velde met een hard schot de deklat.
Trainer Alex Hengeveld bracht een aantal wissels in: Bas Romkema, William Alberts, Timo van Loo
voor Dani Draaijer, Rien de Velde en Bart Mulder. Roald van Bessen schoof door naar voren.
Toen de meesten van de ongeveer 600 toeschouwers al van een 0-1 eindstand uitgingen,
was het invaller William Alberts, die in de 90e minuut met een schuiver in de rechter onderhoek
doelman Ties van Leeuwen verraste en sportpark “De Noord” in vuur en vlam zette met de gelijkmaker.
In de blessuretijd (5 minuten) ging VEVO nog vol voor de 3 punten.
Er ontstond nog een opstootje bij een ingooi toen Bas Romkema de bal hard tegen een SEH-speler
gooide en vervolgens door Jeremy van de Beek onderuit geduwd werd.
In het tumult dat hierdoor ontstond gaf de goed leidende scheidsrechter ten Voorde uit Hengelo
van de Beek een rode kaart.  Hij deelde daarnaast in deze overigens verder sportieve wedstrijd 5 gele kaarten
uit (3 voor SEH en 2 voor VEVO) . Gescoord werd er niet meer in de extra tijd, waardoor de eindstand 1-1 werd.