Zandbergen 4
8191NA
WAPENVELD
tel. 038-4470708

VEVO heeft zaterdag in de gemeentelijke derby in Wapenveld een 2-1 nederlaag geleden.
De belangrijkste oorzaak van de nederlaag lag in de eerste helft waaraan VEVO slecht begon.
Al na 5 minuten lage de bal achter doelman Youri Liefers na dramatisch verdedigen, waardoor Jorn Kroes kon scoren.
Deze snelle voorsprong gaf WZC vleugels en VEVO moest alle zeilen bijzetten om een grotere achterstand te voorkomen.
In de 25e minuut belandde een schot van een WZC-aanvaller op de paal.
VEVO kon aanvallend geen vuist maken doordat de WZC-achterhoede spits Joost van Suijdam geen centimeter ruimte gaf
en ook de andere VEVO-aanvallers goed in bedwang hielden.
In de 32e minuut viel toch de tweede treffer. Het was opnieuw Jorn Kroes die een goede aanval via de linkervleugel van dichtbij afrondde.
Na de rust bracht trainer Alex Hengeveld 2 verse krachten in: Roald van Bessen en Bart Mulder vervingen Rien de Velde en de licht geblesseerde
Jur Rorije. Hierdoor veranderde het spelbeeld wel, WZC was niet meer de bovenliggende partij, al leverde dat nog geen kansen op voor VEVO.
In de 64e minuut bracht Hengeveld nog 2 aanvallers in.  Timo van Loo verving Dion van Velsen en Jonas Faber (die na een lange blessure weer
bij de selectie zat) verving Dewi van Velsen. VEVO zocht nog meer de aanval, maar moest beducht zijn op de gevaarlijke uitvallen van WZC.
In de 77e minuut bracht Jonas Faber met een goed geplaatst schot de spanning terug (2-1).
In de resterende tijd zette VEVO alles op alles, maar slaagde er niet in om de gelijkmaker te scoren.
Hierdoor blijft VEVO in de degradatiezone staan.