Na een 0-2 ruststand, werd het uiteindelijk 1-5 voor thuisclub ESC.
Bij VEVO ontbraken door diverse oorzaken 4 basisspelers.
Al na 2 minuten lag de bal achter Youri Liefers, die zich liet verrassen
door een vrije trap van 35 meter van Max Lamberink.
VEVO kon weinig inbrengen tegen het hoog druk zettende ESC,
al had Dion van Velsen bij een snelle counter nog wel een goede kans op de gelijkmaker,
maar hij stuitte op de ESC-doelman Joost van de Rozenberg.
In de 22e minuut werd de niet geheel fitte Dewi van Velsen vervangen door Iwan de Weerd.
Doelman Youri Liefers hield met een aantal goede reddingen E.S.C. af van een treffer, maar
hij moest in de 39e minuut capituleren na een fout in de VEVO-achterhoede.
Na rust verving Jurre Bijsterbosch Stein Korten en ging VEVO opzoek naar de aansluitingstreffer.
Dat resulteerde in kansjes voor Joost van Suijdam en Timo van Loo, maar het doelpunt viel in de 60e minuut
aan de andere kant (0-3). Rien de Velde verving Lars Timmer in de 65e minuut. Rien stichtte een paar keer
gevaar met zijn bekende rushes, maar zonder succes.
VEVO kwam uit een corner van Roald van Bessen, die door Davey Kroes knap werd ingeschoten terug tot 1-3.
VEVO kreeg geloof in meer, maar dat werd ruw verstoord toen E.S.C. met een counter uit het boekje
het verschil weer terugbracht op 3 doelpunten. In de 89e minuut viel ook nog de 5-1,
toen de inzet van Max Lamberink, die zijn derde van de middag maakte,  na een ongelukkige carambolage binnenviel.
VEVO zal volgende week thuis tegen Rood Wit ’58 uit een heel ander vaatje moeten tappen om tot succes te komen